Palmpasenstokken maken

Gepubliceerd op 23 maart 2024 om 09:43

Afgelopen woensdag hebben we met de Kinderkerk op school Palmpasenstokken gemaakt. Marco vertelde het verhaal en legde de betekenis uit van de symboliek. 

 

PALMPASENSTOK

“Op weg naar het paasfeest”

Met Palmpasen (laatste zondag voor Pasen) vieren we de intocht van Jezus in Jeruzalem. Hij rijdt op een ezel de stad in. Veel mensen staan te kijken. Jezus lijkt wel een koning! Ze trekken hun mantels uit en leggen die op de weg. Jezus mag er overheen rijden. De mensen zwaaien met takken en juichen Hem toe.  Om het lijden, de dood en de opstanding van Jezus te herdenken, is het een traditie om een Palmpasenstok te maken.

 

Opdracht:

Versier het kruis en hang het volgende aan de stok:

  • Groene takjes - verwijzen naar de palmtakken waar de mensen mee zwaaien als Jezus de stad op een ezel binnenrijdt. Welkom!
  • 30 Rozijntjes - Een vriend van Jezus, Judas, verklikt hem. Hij krijgt 30 zilverstukken voor het vertellen waar Jezus is en hoe zijn tegenstanders Hem het beste kunnen pakken: midden in de nacht, bijna niemand die het dan ziet.
  • 12 Nootjes – verwijzen naar de 12 leerlingen
  • Mandarijntje - Als Jezus dorst krijgt aan het kruis, in de hete zon, is er iemand die Jezus zure wijn te drinken geeft. Hij steekt een spons op een lange stok en houdt die omhoog bij Jezus ́ mond. Het mandarijntje staat hier symbool voor.
  • Crêpepapier – Het papier wikkelt zich omhoog langs de stok. Dat laat zien dat Jezus is opgestaan. God heeft Hem opgewekt uit de dood. Hij leeft.
  • Ei – het ei staat voor een nieuw begin.

 

Kom je palmpasenstok showen op 24 maart om 09:30 uur of vier het paasfeest mee op 31 maart om 09:30 uur in de kerk van Achlum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.