25-Jarig Jubileum ds. M. Roepers

Gepubliceerd op 20 januari 2024 om 12:37

Wat heb ik genoten op 14 januari van mijn ambtsjubileum. Ik was heel blij met het het aantal mensen er waren. De sfeer was geweldig. En wat speelde de band geweldig. Ik had Anne Symen Abma gevraagd om een soort jazzband samen te stellen en om allerlei psalmen en bekende gezangen in jazz om te zetten. Dat idee is geïnspireerd op PostModern Jukebox dat begonnen is op YouTube en inmiddels wereldwijd concerten geeft. Ze zetten allerlei  eigentijdse hits en ook wat oudere hits om in jazz vanaf de jaren 20 en ook in rockabilly, doowop en andere oude popgenres.  Ik kan zo genieten van hun muzikale vertolkingen.  "Dat idee laat zich toch ook  vertalen naar psalmen en gezangen?", zo vroeg ik Anne Symen. Dat heeft hij voortreffelijk gedaan. Vandaar ook de titel van de dienst: Postmoderne Kerkdienst.

Anne Symen stelde een gelegenheidsband samen bestaande uit professionals en dat kun je ook echt horen.   De band bestond uit:

  • Anne Symen Abma (drums)
  • Paul Horjus (vleugel)
  • Marcel Wierenga (gitaar)
  • Arnout Baard (contrabas)
  • Lisanne de Vries (zang)

Het betaalde zich muzikaal uit. Het effect was zo sterk dat het mij overviel terwijl het eigenlijk mijn idee was. De liederen klonken zo anders en ze waren toch ook weer bekend. En wat swingde de muziek!   

De muziek vormde de basis voor een geweldig feest en het waren eigenlijk gewoon gezangen en psalmen. De finale na de zegen met Amen en Amazing Grace mocht er ook zijn. Ik werd er zo blij van

En dat was ook het thema van de dienst: blijdschap! Het evangelie wil ons blij maken dus laten we dan ook blij zijn. Jezus speelt op de fluit en laten wij dan dansen. Dat dansen heb ik die zondag echt heel veel gedaan: eerst op de kansel en later beneden.

Het feest ging na de dienst in De Singel  gewoon door met koffie en oranjekoek.  Er waren zoveel mensen en ik mocht zoveel felicitaties in ontvangst nemen. 

Ook genoot ik van de toespraken: voorzitter Lieuwe Anema van de kerkenraad, ds. Tytsje en van Harma de Vries van Sinner Ligfietsen uit Garsthuizen.

Ik heb nog dagenlang nagenoten van het feest. Ik heb veel foto’s ontvangen die ook op de website van de kerk www.pknachlumhitzum.nl komen en gelukkig staat de dienst op www.kerkdienstgemist.nl. Jullie begrijpen wel dat ik dienst heb gedownload, zodat ik hem ook nog heb als die over een jaar daar verdwenen is.

Ik wil de gemeente van Achlum-Hitzum danken voor het geweldige cadeau dat bestond uit deze band en het hele feest. Dat is echt een heel mooi en ook duur cadeau, maar het is heel erg de moeite waard.

Ook mijn hartelijke dank aan de voorbereidingscommissie die zo soepel het feest heeft georganiseerd. De mensen van liturgische bloemstuk en zij die koffie en thee geschonken hebben en oranjekoek hebben rondgebracht. De koster, de mensen van de beamer en degenen die geluid en de uitzending verzorgd hebben en iedereen die aanwezig was. Ook dank ik hartelijk voor de kaarten die ik heb gekregen.

Het was voor mij een onvergetelijke dag.

Marco Roepers

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.